Феновете на изправения пред финансов колапс Левски поискаха подкрепа от правителството,

...
Феновете на изправения пред финансов колапс Левски поискаха подкрепа от правителството,
Коментари Харесай

Фенове на "Левски" искат премиерът да спаси клуба

Феновете на изправения пред финансов колапс " Левски " желаеха поддръжка от държавното управление, с цел да бъде избавен клубът. В намерено писмо до премиера Бойко Борисов Националният клуб на последователите на " Левски ", фракцията " Ултрас " Левски ", " Сдружение Сини сърца " и " Тръст Синя България ", който има 10% от акциите във футболния клуб приканиха за бързи дейности, защото до 2 седмици футболистите към този момент ще имат правото да приключват договорите си поради неполучени заплати и да съдят клуба.

" Нашето предложение, господин Премиер, е да бъде предоставена опция формалният рекламодател на Дружеството " 7777.bg "  да поддържа още веднъж клуба в този сложен миг, като преведе нужните финансови средства. Стимул, който ще обезпечи опция клубът да осъществя доходи по време на трансферния прозорец. Ако това е неизпълнимо, то единствената опция би била страната непосредствено да кредитира футболния клуб посредством гарантиран с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови потребности – подход, който последователите на " Левски "  поначало не утвърждават и не желаят, само че той би се явил като последна инстанция за финансиране ", изложиха настояването си почитателите.

Те акцентират, че страната към този момент е помогнала на други клубове, като даже е основала смесено сдружение със противника " ЦСКА-София ", с цел да се основат условия за модернизирането на " Българска войска ". Затова и е поискана поддръжка за " синия " клуб. В писмото се акцентира: " Левски “ няма потребност от привилегии или подаяния. Нашият тим е потвърдил, че има достолепие. Нашият тим и милионната аудитория в никакъв случай не одобриха да бъдат нито тим на Министерство на вътрешните работи, нито на Армията, нито на Пощите, на никого (...) Ние се обръщаме към Вас с искане за правдивост. За правилата на равнопоставеност и обективност. Смятаме, че към обичания ни клуб би трябвало да се прояви същата грижа, взаимност и поддръжка, както към останалите . " И в същото време е посочено, че без помощта на страната в една от препоръчаните форми, съществуването на клуба е застрашено, защото издръжката не може да се обезпечава единствено от почитателите.

Едновременно с това писмо, същите четири фенски организации писаха и до настоящия действителен притежател Васил Божков и до Георги Попов, който на книга държи мажоритарния дял в клуба. В момента и двамата са в Дубай, където избягаха от правосъдното гонене против тях. Проблемите на Божков с страната и отнетият лиценз на главния спонсор на клуба - " Национална лотария ", станаха и причина за тежката финансова обстановка. Феновете зададоха на Божков и Попов четири въпроса:
Смятате ли в бъдеще да останете мажоритарен притежател и да осигурявате средства за тима, отговарящи на Вашите стандарти? Имате ли опция и желание да издържате отчасти клуба? В развой ли сте на намиране на различен притежател – Ваш сътрудник, огромен рекламодател или интернационална компания, отговаряща на милионната войска от хора, подкрепяща " Левски "? Готови ли сте да прехвърлите акциите за ръководството – на клуба, на ветераните или на последователите?
" Честността и прямотата изисква от нас да споменем, че има и различен вид на Ваше волеизявление, което ние не можем да приемем, не от пренебрежение към Вас, а от невъзможността да допуснем " Левски "  да не съществува ", се споделя още в това писмо до Дубай, с което очевидно се загатва за опцията Божков да разгласи " Левски " в неплатежоспособност.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР